Protetica dentara


Protetica dentara este acea parte a stomatologiei care se ocupa de restaurarea morfo-functionala si estetica a cavitatii bucale cu ajutorul unei proteze biocompatibile.

Protetica dentara este metoda prin care dintii lipsa sunt inlocuiti cu un dinte protetic /punte care sa redea functionalitatea si zambetul natural.

De-a lungul timpului, dintii pot suferi diverse traumatisme, iar in cazul in care situatia se agraveaza iar dintele nu mai poate fi refacut printr-o obturatie (plomba) sau peretii dentari sunt mult  prea subtiri pentru a suporta presiunea care se exercita in timpul masticatiei, este necesara acoperirea dintelui/dintilor cu o coroana/lucrare protetica (punte dentara) sau cu un implant.

protetica dentara

Lucrarile protetice sunt de doua tipuri:

  • Lucrari protetice fixe (sunt cele care se cimenteaza) – coroanele si puntile
  • Lucrari protetice mobile – ele sunt necesare in cazul in care un pacient pierde un numar mare de dinti-proteze scheletate

Lucrarile metalo-ceramice sunt alcatuite dintr-un schelet metalic peste care se adauga straturi de ceramica pe toate suprafetele dintelui,ceramica este singura care se poate observa in cavitatea bucala. Au o rezistenta buna la fortele masticatorii.

Lucrarile ceramice pe suport din Zirconiu: oxidul de zirconiu are o transluciditate asemanatoare dintelui natural,ceea ce ii confera un mare avantaj din punct de vedere estetic. Este bio-inert, astfel putem elimina posibilitatea unei reactii alergice, nu se corodeaza, nu genereaza gust metalic, nici lizereu gingival – acea coloratie marginala gingivala de culoare gri – ca in cazul lucrarilor metalo-ceramice. Lucrarile ceramice pe suport din zirconiu se obtin prin sisteme computerizate: CAD-CAM, ceea ce le confera o precizie mult mai mare. Sunt la fel de rezistente ca si lucrarile ceramice pe suport metalic.

Prezinta o estetica dentara deosebita comparativ cu celelalte lucrari, ofera un aspect natural al dintelui.

Echipa noastra de medici dentisti pe care o veti intalni la clinica noastra este foarte bine instruita pentru a va oferi servcii de cea mai buna calitate folosind cele mai noi tehnologii, intr-o atmosfera foarte confortabila si placuta.

Cat costa un tratament pentru protetica dentara?

Vezi lista de preturi tratamente dentare

Plata se poate realiza în numerar, cu cardul sau în rate fara dobanda!


Programeaza-te acum!

Programeaza-te acum pentru o consultatie de protetica dentara!Alege doctorul tau

Te poti programa online la orice medic din echipa TQ Dent!TQ Dent


Clinică stomatologică


Număr urgențe

Număr disponibil 24/7
+40742871347Recepție

Doar în orele de program
+40314129118Albire Dentara

Social


În fiecare săptămână pregatim articole despre tratamente, sfaturi de la medicii noștri dar și soluții pe care le poți aplica acasă.Copyright  © Clinica stomatologica TQ Dent

TQ Dent