Pedodontie


Pedodontia este ramura stomatologiei care se preocupa de ingrijirea si tratarea dintilor de lapte, a dintilor prematuri (abia erupti) si a dintilor permaneneti ai copiilor.

Copii au nevoi si probleme diferite fata de cele ale adultilor, de accea este necesar ca ei sa fie consultati si tratati de medici specializati in stomatologie pediatrica, intr-un mod relaxat si placut care sa le elimine orice anxietate legata de mersul la dentist.

Dentitia copiilor

Pedodontie

Dentitia primara a copiilor (dintii de lapte) incepe sa erupa in jurul varstei de 4 luni. Primii dinti care erup sunt incisivii centrali din partea inferioara a gurii, urmati indeaproape de incisivii din partea superioara a cavitatii bucale. Toti cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani, insa ordinea in care acestia apar variaza.  Desi are o durata de viata limitata, dentitia primara este foarte importanta deoarece:

– Permite mestecarea si hranirea adecvata a copiilor

– Ofera spatiu dintilor permanenti si le permite sa creasca in pozitia corecta

– Permite dezvoltarea normala a oaselor si a muschilor maxilarului

– Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii si incisivii din partea inferioara a cavitatii bucale

Ingrijirea dintilor copiilor

Cele mai multe dureri de dinti ale copiilor se datoreaza leziunilor carioase astfel ca ingrijirea danturii la copii trebuie sa inceapa o data cu aparitia primului dinte. Dupa caz, vizitele la specialistul in pedodontie pot include:

– Tratamentul curativ si profilactic al dintilor copiilor

– Profilaxia anomaliilor dento-maxilare

– Prevenirea cariilor si afectiunilor gingivale

– Controlul placii bacteriene

– Indicatii pentru un periaj dentar corect si o igiena orala corespunzatoare

Echipa noastra de medici dentisti pe care o veti intalni la clinica noastra este foarte bine instruita pentru a va oferi servcii de cea mai buna calitate folosind cele mai noi tehnologii, intr-o atmosfera foarte confortabila si placuta.

Cat costa un tratament pentru pedodontie?

Vezi lista de preturi tratamente dentare

Plata se poate realiza în numerar, cu cardul sau în rate fara dobanda!


Programeaza-te acum!

Programeaza-te acum pentru o consultatie de pedodontie!Alege doctorul tau

Te poti programa online la orice medic din echipa TQ Dent!TQ Dent


Clinică stomatologică


Număr urgențe

Număr disponibil 24/7
+40742871347Recepție

Doar în orele de program
+40314129118Albire Dentara

Social


În fiecare săptămână pregatim articole despre tratamente, sfaturi de la medicii noștri dar și soluții pe care le poți aplica acasă.Copyright  © Clinica stomatologica TQ Dent

TQ Dent