Parodontologie


Parodontologia presupune diagnosticarea, profilaxia si tratatea bolilor care afecteaza parodontiul, tesutul moale din jurul dintelui.

Boala parodontala este cea mai grava stare de degradare a paradontiului si se manifesta prin retractia gingiilor, descoperirea pronuntata a dintilor si in final caderea lor. De foarte multe ori ea este confundata cu gingivita, care reprezinta, de fapt, un prim stadiu al bolii.

Principala cauza de aparitie a bolii parodontale o reprezinta placa bacteriana, care in timp, in contact cu saliva se  intareste si se transforma in tartru ce contine agenti bacterieni ce ataca si distrug osul si gingia.

Este in general o afectiune care nu doare,este ireversibila si poate duce la pierderea dintilor.

Parodontologie

Boala parodontala evolueaza progresiv in timp astfel ce simptomele incipiente nu sunt intotdeauna evidente pentru pacient, totusi pot fi un semn de intrebare:

  • sangerari periodice in timpul spalarii pe dinti care nu dispar;
  • tumefierea gingiilor (gingii de culoare roz deschis, cu textura punctata si fermitate crescuta);
  • respiratia urat mirositoare cauzata de bacteriile dezvoltate in cavitatea bucala;
  • dintii sensibili sub care se formeaza pungi parodontale;
  • retractiile gingivale;
  • durerea si disconfortul.

Interpunerea intre dinti a diferitelor obiecte-cuie,pipa-,tartrul dentar,inclestarea dintilor,cariile dentare interproximale,folosirea scobitorilor,fumatul excesiv sunt factori favorizanti locali pentru aparaitia bolii parodontale.

Tratamentul bolii parodontale:

In fazele incipiente, boala parodontala poate fi tratata in totalitate cu ajutorul detartajului si periajului profesional, a tratamentului gingival si a igienei orale corespunzatoare.

In stadiile avansate aceasta poate fi tinuta sub control pentru a-i stopa evolutia. Procedurile aplicate pentru tratarea bolii parodontale sunt de natura chirurgicala si non-chirurgicala: detartraj, periaj profesional, tratament gingival, chiuretaj supra si sub gingival, aditie de tesuturi moi (gingie) si tesuturi osoase.

Indiferent de stadiul in care se afla boala parodontala, prin aplicarea tratamentului, se urmareste indepartarea cauzei principale de producere a infectiei, prin manopere corespunzatoare minim traumatizante si adaptate pentru fiecare pacient in parte.

Echipa noastra de medici dentisti pe care o veti intalni la clinica noastra este foarte bine instruita pentru a va oferi servcii de cea mai buna calitate folosind cele mai noi tehnologii, intr-o atmosfera foarte confortabila si placuta.

Cat costa un tratament pentru parodontoza?

Vezi lista de preturi AICI

Plata se poate realiza în numerar, cu cardul sau în rate fara dobanda!


Programeaza-te acum!

Programeaza-te acum pentru o consultatie de parodontologie!



Alege doctorul tau

Te poti programa online la orice medic din echipa TQ Dent!







TQ Dent


Clinică stomatologică


Număr urgențe

Număr disponibil 24/7
+40742871347



Recepție

Doar în orele de program
+40314129118



Albire Dentara

Social


În fiecare săptămână pregatim articole despre tratamente, sfaturi de la medicii noștri dar și soluții pe care le poți aplica acasă.



Copyright  © Clinica stomatologica TQ Dent

TQ Dent