Ortodontie


Ortodontia este specializarea care se ocupa de aparate dentare, destinate indreptarii si corectarii pozitiei dintelui.

Ortodontie

Aparatele ortodontice sunt de doua tipuri:

  • aparatul ortodontic fix
  • aparatul ortodontic mobil

Aparatul ortodontic fix este format din bracketi metalici sau fizionomici (safir/ceramica).
Aparatul ortodontic mobil se prezinta sub forma unei placute din acrilat roz sau transparent. Aparatele mobile au o eficienta mult mai scazuta comparativ cu aparatele fixe.

In functie de severitatea anomaliei medicul ortodont este cel care decide ce tip de aparat, mobil/fix este necesar pentru corectarea acesteia. Durata unui tratament ortodontic variaza in functie de severitatea anomaliei, de colaborarea pacientului – prezentarea periodica la control. Un tratament ortodontic variaza intre 18-24 luni. Dupa aceasta perioada, pacientul va purta un retainer/aparat de contentie ce se prezinta sub forma unei gutiere transparente sau o sarma de mici dimensiuni aplicata pe interiorul dintilor.

Trebuie sa fim atenti inca din copilarie la dintii de lapte pentru ca se intampla de cele mai multe ori ca dintii sa nu fie perfect aliniati  sau pozitia lor sa fie inestetica. Corectarea acestor  defecte se rezolva mult mai usor in copilarie si adolescenta atunci cand oasele maxilarului sunt inca in crestere.

Echipa noastra de medici dentisti pe care o veti intalni la clinica noastra este foarte bine instruita pentru a va oferi servcii de cea mai buna calitate folosind cele mai noi tehnologii, intr-o atmosfera foarte confortabila si placuta.

Cat costa un tratament pentru ortodontie?

Vezi lista de preturi AICI

Plata se poate realiza în numerar, cu cardul sau în rate fara dobanda!


Programeaza-te acum!

Programeaza-te acum pentru o consultatie de ortodontie!Alege doctorul tau

Te poti programa online la orice medic din echipa TQ Dent!TQ Dent


Clinică stomatologică


Număr urgențe

Număr disponibil 24/7
+40742871347Recepție

Doar în orele de program
+40314129118Albire Dentara

Social


În fiecare săptămână pregatim articole despre tratamente, sfaturi de la medicii noștri dar și soluții pe care le poți aplica acasă.Copyright  © Clinica stomatologica TQ Dent

TQ Dent