Potențiale cauze ale durerilor de dinți: nu este întotdeauna vorba doar de o simplă carie

03/06/2019 by TQ Dent
potentiale-cauze-ale-durerilor-de-dinti-1200x804.jpg

Indiferent cât de conștiincios sunteți în legătură cu rutina voastra de îngrijire orală, la un moment dat în viața voastra probabil veți experimenta disconfortul unei dureri de dinți. Cu toate că vă gândiți prima oara că ar putea fi vorba despre o carie, reprezinta doar una dintre multele cauze posibile ale durerilor de dinți.

Sensibilitatea dinților

Dacă aveți dureri ascuțite atunci când mâncați sau beți alimente fierbinți sau reci ar putea însemna că aveți o carie. De asemenea poate fi un semn că aveți dinți sensibili, fie de la gingii retrase, fie de la o subțiere a smalțului dinților. În timp ce așteptați programarea dentară pentru a confirma cauza durerii dinților sensibili, folosirea unei periuțe de dinți cu peri moi și o pastă de dinți concepută pentru dinți sensibili poate ajuta la ameliorarea simptomelor.

cauze dureri dentare

Unele dureri de dinți sunt mai severe

Dacă durerea pe care o întâmpinați este o durere ascuțită, cauza durerii de dinți poate fi un dinte crăpat sau chiar o carie. Dacă este o durere trepidantă, neîncetată, pe de altă parte este posibil să aveți un abces sau o infecție la dinte care ar trebui tratată cât mai repede posibil.

Durerea ar putea chiar să nu vină de la dinți

O cauză mai puțin frecventă, dar de luat în calcul a durerii dentare este o infecție sinusală. Dacă simțiți o durere la dinții superiori de pe ambele părți ale feței, poate fi vorba de o infecție sinusală. Acest tip de durere de dinți este de obicei însoțită sau precedată de congestie nazală și sensibilitate în jurul sinusurilor. Dacă bănuiți că aceasta este cauza durerii dentare, vă recomandăm să consultați un medicul specialist ORL.

Dacă durerea resimțită este la nivelul maxilarului ar putea fi vorba de tulburări mandibulare cauzate de leziuni directe sau traumatisme ale maxilarului, prin măcinare dentară (bruxism) care afectează maxilarul. Dacă măselele de minte nu au fost îndepărtate, molarii afectați ar putea provoca aceste dureri de maxilar.

durere de dinti

 

Verificați cu medicul dentist să fiti sigur!

Durerile de dinți nu sunt întotdeauna severe. Durerea intermitentă poate părea doar un inconvenient și nu considerați că nu merită o programare imediată la cabinetul stomatologic, dar așteptarea până când durerea se înrăutățește este rareori cea mai bună opțiune. Indiferent de tipul și severitatea durerii dentare, este mai bine să apelați la medicul dentist și să faceți o programare la stomatolog. Cauzele durerilor de dinți nu sunt întotdeauna clare și un diagnostic concludent cu privire la sursa durerii și tratamentul profesional ulterior este întotdeauna cel mai bun mod de acțiune.

Foto: Unslash, Pixabay și Pexels

TQ Dent


Clinică stomatologică


Număr urgențe

Număr disponibil 24/7
+40742871347Recepție

Doar în orele de program
+40314129118Albire Dentara

Social


În fiecare săptămână pregatim articole despre tratamente, sfaturi de la medicii noștri dar și soluții pe care le poți aplica acasă.Copyright  © Clinica stomatologica TQ Dent

TQ Dent