Igiena orala la copii

20/10/2018 by TQ Dent
igiena-orala-la-copii-1200x857.jpg

Igiena orala la copii? O intrebare destul de frecventa pe care parintii o adreseaza medicului dentist este urmatoarea: Cand incepem igiena orala la copii?

 

Raspunsul este simplu: inca de la nastere! La bebelusi, igiena arcadelor dentare, chiar inainte de aparitia primilor dinti se efectueaza cu ajutorul unei comprese sterile umezite cu ceai de musetel. De la prima aparitie a primilor dinti de lapte, in jurul varstei de 5-6 luni si pana la varsta de 2 ani, este recomandat sa curatam dintii cu ajutorul unei periute speciale pentru copii, fara pasta de dinti, deoarece micutii nu pot inca sa clateasca si pot inghiti pasta de dinti. Cand copiii implinesc 2 ani, se presupune ca pot deprinde procedeul clatirii bucale dupa periaj si atunci se poate folosi pasta de dinti cu fluor, intr-o cantitate cat un bob de mazare.

 

igiena orala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum il invat pe micutul meu sa se spele corect pe dinti si sa aiba o igiena orala impecabila?

Exemplul personal este cel mai elocvent: in fiecare dimineata si seara, copilul si parintele trebuie sa realizeze igiena orala impreuna. Tu, ca parinte trebuie sa-l inveti cum sa se perieze, trebuie sa-i coordonezi miscarile. Daca vrei ca cel mic sa se spele pe dinti dupa fiecare masa, spala-te si tu si lasa-l sa te vada ca faci asta si astfel isi va forma si el un obicei sanatos.

igiena dentara

 

 

 

 

 

 

Cea mai buna metoda pentru a a completa igiena orala la copii, insa, este vizita la dentist. Inca de la varsta de 2-3 ani, copilul trebuie sa beneficieze de prima lui intalnire cu medicul dentist: o consultatie si un periaj profesional sunt pretextele cele mai bune pentru a se imprieteni cu mediul medical. Tot atunci, micutul poate invata, asistat de medic, cum sa se spele corect pe dinti, iar acasa, ajutat fiind de parinti, va aprofunda si retine tehnica.

TQ Dent


Clinică stomatologică


Număr urgențe

Număr disponibil 24/7
+40742871347Recepție

Doar în orele de program
+40314129118Albire Dentara

Social


În fiecare săptămână pregatim articole despre tratamente, sfaturi de la medicii noștri dar și soluții pe care le poți aplica acasă.Copyright  © Clinica stomatologica TQ Dent

TQ Dent