Extractia dentara si sfaturi postextractionale

07/10/2018 by TQ Dent0
sfaturi-postextractionale-1200x771.jpg

Extractia dentara si sfaturi postextractionale

Prin extractie dentara intelegem interventia chirurgicala de indepărtare a unui dinte afectat ce nu mai poate fi salvat.

 

extractia dentara

 

  • Tineti compresele strans intre dinti timp de 1 ora si inghititi saliva. Este normal sa scuipati sange in prima zi.
  • Dupa indepartarea pansamentului, evitati clatirea gurii cu apa de gura, ceaiuri, nu sugeti zonal extractiei pentru a nu mobiliza cheagul care ajuta la vindecare.

 

dupa extractie se recomanda

 

  • Dupa 3 ore de la extractie, puteti manca pe partea opusa alimente moi, la temperatura camerei  nu foarte reci, nu fierbinti).
  • In timpul masticatiei, incercati sa evitati, pe cat de mult puteti locul extractiei, pentru a nu retentiona alimente, care pana la urmatorul control pot determina alveolita post-extractionala sau halena.
  • De evitat in primele 24 de ore – lactatele (iaurt, smantana, branza), alimente lipicioase (caramele, guma de mestecat) si intrerupeti fumatul.
  • Va puteti spala pe dinti dupa ce au trecut 24 de ore de la extractie.
  • Este normal sa va umflati, mai ales dupa interventii chirurgicale laborioase.

Programeaza-te acum pentru o extractie dentara si verifica lista de preturi clinica stomatologica!Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/tqdentro/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/tqdentro/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


TQ Dent


Clinică stomatologică


Număr urgențe

Număr disponibil 24/7
+40742871347Recepție

Doar în orele de program
+40314129118Albire Dentara

Social


În fiecare săptămână pregatim articole despre tratamente, sfaturi de la medicii noștri dar și soluții pe care le poți aplica acasă.Copyright 2019 © Clinica stomatologica TQ Dent

TQ Dent